Off Canvas

 

Centre Mèdic Capellades

Acupuntura

Acupuntura

L'acupuntura és una tècnica terapèutica que es desenvolupa mitjançant la inserció d'agulles d'acer a determinats punts del cos. Aquests punts estan estandarditzats per l'Organització Mundial de la Salud (OMS). Forma part de la medicina tradicional xinesa i el seu objectiu es restaurar la salut del pacient a través de la manipulació de les agulles al cos humà.

L'OMS reconeix aquesta tècnica com un mitjà eficaç per tractar determinades patologies i trastorns. LA UNESCO ha declarat l'acupuntura i la moxibustió com a part del Patrimoni Mundial de la Humanitat.

L'acupuntura, una bona alimentació, l'exercici físic i la medicina d'herbes són els principals recursos terapèutics de la medicina xinesa.

L'acupuntora pregunta per hàbits que predisposen a certes patologies, com un excés de xocolata, de dolços, de sal, de làctics, fàrmacs … però poques vegades li prohibeix res, ja que la salut no s'aconsegueix a força d'eliminar factors de risc, sinó creant les condicions perquè el pacient adopti, per si mateix, l'estil de vida que més li convé.

La medicina xinesa mai dirà que un determinat símptoma no té res a veure amb un altre; tot entra dins d’un mateix món de relacions. Aquesta no separa el que considera significatiu del que no, o del que entra dins de les classificacions de la ciència, sinó que fa el diagnòstic a partir del que realment hi ha.

Es poden tractar:

  • Trastorns neurològics: cefalees, migranyes…
  • Trastorns emocionals: ansietat, estrès, addiccions, insomni…
  • Patologia músculo-esquelètica: cervicàlgies, lumbàlgies, ciàtica..
  • Trastorns digestius: gastritis, estrenyiment, còlon irritable…
  • Trastorns uroginecològics.

Date

15 Gener 2020

Categories

Especialitats mèdiques

On som?

C/ Sarrià de Ter, 12
08786 Capellades
(Barcelona)

Contacta amb nosaltres

93 801 37 22
657 37 30 26
centremediccapellades@gmail.com
 

Segueix-nos!