Off Canvas

 

Centre Mèdic Capellades

Psiquiatria

Psiquiatria

La psiquiatria és la branca de la medicina dedicada a l'estudi dels trastorns mentals amb l'objectiu de prevenir, avaluar, diagnosticar, tractar i rehabilitar a les persones amb trastorns mentals i assegurar l'autonomia i l'adaptació de l'individu a les condicions de la seva existència.

Els trastorns mentals més freqüents són els següents: 

 1. Trastorns d'ansietat

  L'ansietat és una reacció normal de les persones davant de situacions d'estrès i incertesa. Ara bé, un trastorn d'ansietat es diagnostica quan diversos símptomes ansiosos provoquen angoixa o algun grau de deteriorament funcional en la vida de l'individu que el pateix. A una persona amb un trastorn d'ansietat li pot resultar difícil funcionar en diferents àrees de la seva vida: relacions socials i familiars, la feina, l'escola, etc.

  Hi ha diferents tipus de trastorns d'ansietat com a atac de pànic, trastorn fòbic, trastorn per estrès posttraumàtic, trastorn obsessiu compulsiu, trastorn ansietat generalitzada.

 2. Transtorns de l'estat d'ànim
  Hi ha diferents tipus de trastorns de l’estat d’ànim o trastorns afectius i, com el seu nom indica, la seva principal característica subjacent seria una alteració de l’estat d’ànim de l’individu, trastorn depressiu i trastorn bipolar.
 3. Transtorns de la conducta alimentària
  Hi ha diferents tipus de trastorns de l'alimentació com anorèxia nerviosa, bulímia i trastorn per afartament.
 4. Transtorns psicòtics

  Els trastorns psicòtics són psicopatologies greus en què les persones perden el contacte amb la realitat. Dos dels símptomes principals són deliris i al·lucinacions. Els deliris són falses creences, com ara la idea que algú els està seguint. Les al·lucinacions són percepcions falses, com escoltar, veure o sentir alguna cosa que no existeix.

  A diferència dels deliris, que són creences errònies de la realitat sobre un fet o objecte existent, és a dir, una distorsió d'un estímul extern, les al·lucinacions són totalment inventades per la ment i no són producte de la distorsió de cap objecte present, es percep alguna cosa sense tenir en compte els estímuls externs. Per exemple, escoltar veus que surten d'un endoll.

  Els trastorns psicòtics més comuns són el trastorn psicòtic, trastorn delirant i l'esquizofrènia.

Així mateix, hi ha diagnòstics específics de l'edat infantil i juvenil com el TDAH; trastorns generalitzats del desenvolupament i autisme; trastorns del llenguatge, parla i aprenentatge; trastorns de la conducta.

Tots aquests transtorns els tractem des de la psiquiatria i, a vegades, també ens hi ajuda la psicologia.

Date

15 Gener 2020

Categories

Especialitats mèdiques

On som?

C/ Sarrià de Ter, 12
08786 Capellades
(Barcelona)

Contacta amb nosaltres

93 801 37 22
657 37 30 26
centremediccapellades@gmail.com
 

Segueix-nos!