Off Canvas

 

Blog

Notícies, consells, articles...

Un cicle dura una mitjana de 28 dies (entre 25 i 35 dies). Comença amb la menstruació i acaba a l’inici de la següent.

Al llarg del cicle hi ha 3 fases: fol·licular, ovulatòria i lútia; i en cada fase varia la quantitat d’hormones que allibera el cos, principalment estrogen i progesterona.

Els efectes del cicle varien en cada dona i cada dona pot notar-los en major o menor mesura.

FASE FOL·LICULAR: MENSTRUACIÓ

Dura entre 4 i 5 dies. En aquesta fase és quan el rendiment és més baix, per la davallada d’hormones i la pèrdua de ferro.

Canvia els entrenaments intensos per exercicis més suaus: running suau, estiraments, ioga...

FASE FOL·LICULAR: POST-MENSTRUACIÓ

Del 4t o 5è dia fins a la meitat del cicle (dia 11-17). El cos comença a produir estrògens cosa que provoca que l'energia augmenti.

Amb els nivells d’energia al màxim, serà el moment per fer els exercicis de major intensitat.

FASE OVULATÒRIA

Durant l’ovulació (que dura un parell de dies i es troba entre el dia 12 i el 16) el cos es troba al màxim rendiment. El cos es sent lleuger (ha eliminat líquids) i ple d’energia, augmenta la força, la resistència i la motivació.

Moment per entrenaments exigents, de cardio o resistència. En els exercicis de força, en canvi, és millor ser prudent perquè la progesterona (que es comença a produir durant l’ovulació) sol reduir la flexibilitat muscular.

FASE LUTIA

Un cop el cos ha alliberat l’òvul madur, comença a eliminar l’estrogen i la progesterona passa a tenir tot el protagonisme (aprox. del dia 16 al 28).

Hora per entrenaments cardiovasculars i per deixar més apartats els entrenaments de força (o fer-los menys exigents). Ves baixant la intensitat dels entrenaments a mesura que s’acosta la menstruació. També, per contrarrestar els símptomes del síndrome premenstrual, pots fer exercicis d'elasticitat i relaxació, com ioga o pilates.

On som?

C/ Sarrià de Ter, 12
08786 Capellades
(Barcelona)

Contacta amb nosaltres

93 801 37 22
657 37 30 26
centremediccapellades@gmail.com
 

Segueix-nos!