Off Canvas

 

Blog

Notícies, consells, articles...

Explicar la menstruació als nostres fills i filles és important per normalitzar-la i evitar que parlar-ne sigui un tema tabú. Cal que tant nens com nenes ho coneguin, però com ho podem fer?

El més important és parlar-los de la menstruació amb naturalitat i des de ben petits. Pots començar només anomenant la menstruació quan la tinguis, parlant amb normalitat dels productes d’higiene menstrual i responent les preguntes que els sorgeixin.

Explica’ls la menstruació de manera senzilla: què és a nivell biològic, quins canvis comporta al cos... També han de conèixer les diferents opcions per quan tens la regla: compreses de tela, copes menstruals, calcetes de regla, etc. Així no els seran uns objectes desconeguts.

Si tens una filla...

Si tens una filla, és important que es conegui i sàpiga que és la vulva. Tingues en compte que els nens es veuen el penis directament però les nenes no tenen aquesta visió directa. Pots ensenyar-li què és amb un mirall perquè pugui veure’s. També és molt important no predisposar-la al dolor menstrual, les paraules tenen un poder molt fort. Diga-li que sí que a vegades pot fer mal, però que una menstruació sana no ha de fer-ne.

El dia que li vingui la regla pots fer-li un regal de benvinguda al cicle menstrual, amb una tarda de mare i filla i un pack per la menstruació, amb diferents alternatives perquè ella esculli la que més li agrada; per exemple compreses de tela i un necesser per portar-les, etc.

I tingues en compte que tot i conèixer-la, el primer cop que et ve la regla sempre és un shock. Posa’t al lloc de la teva filla i intenta empatitzar-hi.

On som?

C/ Sarrià de Ter, 12
08786 Capellades
(Barcelona)

Contacta amb nosaltres

93 801 37 22
657 37 30 26
centremediccapellades@gmail.com
 

Segueix-nos!