Off Canvas

 

Blog

Notícies, consells, articles...

La manera com respirem quan correm és un aspecte molt important a tenir en compte si volem millorar el nostre rendiment. Et donem 3 claus per millorar la teva respiració!

  1. RESPIRA PROFUNDAMENT: Hem de fer una respiració profunda o diafragmàtica, agafant aire des de l’estómac, ja que així podrem omplir tota la nostra capacitat pulmonar.
  2. RESPIRA PER LA BOCA: Quan correm necessitem molt oxigen i respirar per la boca és com podem agafar-ne més. Pots començar respirant pel nas si ho prefereixes però, a mesura que augmentis el ritme, veuràs que el teu cos necessitarà més oxigen i amb el que t’entra respirant només pel nas no en tindràs prou.
  3. TROBA EL TEU RITME DE RESPIRACIÓ: Segons el tipus d’entrenament que facis hi ha unes referències sobre quina freqüència pot anar-te bé per respirar:
    • Entrenaments suaus: 3:3 (tres passos per inspirar i 3 per expirar)
    • Entrenaments moderats-alts: 2:2
    • Curses o entrenaments durs (com un sprint): 1:1, 1:2 (1 pas per inspirar i 2 per expirar) o 2:1 (2 passos per inspirar i 1 per expirar) segons les necessitats.

Però... Com fer una respiració diafragmàtica o profunda? 

T'ho expliquem! Practica-la en repòs i després posa-la en pràctica als teus entrenaments!

  1. Estira’t i posa les teves mans, el mòbil o un llibre de poc pes sobre el teu estómac
  2. Respira de forma profunda i conscient. Has de veure que el llibre puja i baixa al respirar
  3. Intenta treure tot l’aire dels pulmons a l’expirar. Amb una mica de pràctica et sortirà de manera automàtica i natural

Tingues en compte que tot això són només referències i que has de triar el ritme amb el que et sentis més còmode! El més important és centrar-se en respirar profundament.

Si tens dubtes o vols que la nostra entrenadora personal Anna Bové et faci una planificació d'entrenaments personalitzada contacta amb nosaltres!

On som?

C/ Sarrià de Ter, 12
08786 Capellades
(Barcelona)

Contacta amb nosaltres

93 801 37 22
657 37 30 26
centremediccapellades@gmail.com
 

Segueix-nos!