Off Canvas

 

Blog

Notícies, consells, articles...

S'acaba l'estiu, les vacances i tornem a la rutina... però amb uns quilos de més... 

Llavors volem baixar de pes, creiem que certs productes ens ajudaran a netejar-nos o que hem de reduir les calories que consumim per aconseguir el pes desitjat... Però no funciona així. Normalment, es tendeix a utilizar dietes restrictives o productes "miraculosos", que a llarg termini provoquen problemes, com:

  1. Canvis en la composició corporal:
    Degut al consum alimentari inadequat, el nostre cos perd el greix acumulat, però com que no hi ha adquisició d'hàbits i la composició de la dieta és desequilibrada, a llarg termini acumulem el doble de greix del que havíem perdut. A més, si baixem molt la ingesta de calories, podem arribar a fer ús de les reserves d'energia dels músculs, afavorint el cansament i sent més susceptibles a lesions o rampes. Llavors aconseguim tenir el doble de greix i la meitat de la massa muscular, obtenint així una composició corporal poc aconsellable.
  2. Distorsió dels mecanismes gana-sacietat:
    Restringir aliments sense adquirir hàbits saludables provoca que els receptors de la gana-sacietat, acabin afectades i provocant ansietat o fàstic per certs aliments.
  3. Efecte indirecte en altres òrgans:
    Per poder aprofitar les fonts d'energia del cos, el fetge ha de treballar molt més, i acumula les toxines de desfeta per utilitzar altres vies metabòliques. Els ronyons gestionen l'excreció de les desfetes, forçant la permeabilitat de l'òrgan i provocant problemes a llarg termini.

Tots els aliments contenen calories. Saber d'on procedeixen (proteïnes, hidrats, greixos, fibra) i quina funció tenen al nostre organisme, ens ajudarà a programar un pla nutricional adequat a nosaltres i a reduir la probabilitat d'intoxicar el nostre cos.

Una nutricionista-dietista té la capacitat d'exercir en l'educació alimentaria i nutricional amb garantia de la salut per a les persones.

On som?

C/ Sarrià de Ter, 12
08786 Capellades
(Barcelona)

Contacta amb nosaltres

93 801 37 22
657 37 30 26
centremediccapellades@gmail.com
 

Segueix-nos!