Off Canvas

 

Blog

Notícies, consells, articles...

Fa dies que ens trobem en una època on tots creiem que, amb l'excusa del Tió, els Reis i el Pare Noel, podem reclamar als nens i nenes que es portin bé amenaçant-los que si no ho fan, no rebran regals o en tindran menys perquè "ells ho veuen tot".

Allò que il·luminem es veu millor, es veu més clar i acostuma a ser més fàcil d'entendre. Il·luminem allò que volem que es vegi. En canvi, sovint, quan eduquem, posem llum en allò que justament intentem que no es repeteixi o allò que volem canviar.

Quan posem atenció i destaquem el que no ens agrada no ajudem a reduir-ho sinó a magnificar-ho. Tots ens equivoquem i volem fer-ho millor cada dia. Fer creure als nens i nenes que no rebran regals si NO ES PORTEN BÉ trenca totes les regles del joc: destacar els seus errors per sobre dels encerts, assenyalar els mals moments i remarcar les faltes pot arribar a ser cruel però a més a més és ineficaç, si el que volem és que millori la seva conducta.

Els nens i nenes rebran els seus regals perquè s'ho mereixen i perquè els Reis, el Tió i el Pare Noel els estimen igual que els estimen els pares i mares. Si volem aprofitar la situació fem-ho bé, i recordem-los que tots els regals els reben per seguir jugant i sent feliços perquè quan estan bé és quan millor es porten.

Les amenaces no són eines educatives. Els xantatges tampoc. Si els nens i nenes canvien la seva conducta és per por. Aprenen a mentir, a amenaçar i a buscar estratègies per evitar que els descobrim (clar que sembla que els Reis ho veuen tot).

I ja que hi som, aprofitem per fer un canvi de sentit i il·luminar, remarcar i destacar allò que els fa bé a ells i de retruc a nosaltres i deixem de recordar constantment allò que fan malament.

T'animes a canviar el focus?

On som?

C/ Sarrià de Ter, 12
08786 Capellades
(Barcelona)

Contacta amb nosaltres

93 801 37 22
657 37 30 26
centremediccapellades@gmail.com
 

Segueix-nos!